Sony, Marvel ile Spider Man Anlaşmazlığı

Bunu paylaş:

Spider Man‘ın, en başarılı filmlerinden birisinin Marvel Sinematik Evreni bünyesinde olduğu tartışılamaz. Bununla birlikte, Spider Man‘ın film hakları, Marvel Studios’un üst şirketi Disney’e değil, Sony’ye ait. Bu hafta, Gelecek Spider Man filmlerinin mali yönüne ilişkin iki stüdyo arasındaki anlaşmazlık, Marvel Studios Genel Müdürü Kevin Feige’nin, gelecek Spider Man filmlerinde yapımcı olarak görev almayacağına ilişkin haberlerin doğmasına yol açtı. Son olarak, Sony de bu konu hakkında doğrudan bir yorum yaparak, Feige’nin gerçekten değerli katkıları olduğunu ve konu hakkında üzgün olduklarını belirtti.

Bir seri tweet ile Sony, görüşmeler hakkındaki çoğu haberin, iki stüdyo arasındaki görüşmelerin “doğasını yanlış ifade ettiğini” söyledi. Yapılan açıklamalarda, odakta Feige’nin durumu olmakla beraber, Örümcek Adama ilişkin meselelere karışmaması kararının sorumlusunun Disney olduğu açıkça belirtiliyor. Ayrıca, açıklamalarda Disney’in Örümcek Adam “fikri haklarına sahip olmadığı” açıkça belirtilmiş ve Örümcek Adam’ın, konu filmler olduğu zaman, Sony’nin mülkiyetinde olduğu vurgulanmış. Bu tweetleri aşağıda görebilrisiniz:

Sony’nin tweetleri, stüdyonun daha önce io9’a verdikleri demeçlerle hemen hemen aynı çizgide; burada, Sony, iki taraf arasındaki görüşmelerin devam ettiğini ve o anda görüştükleri konunun filmlerin yapımcılığının Feige’ye atfedilmesi olduğunu söylemişti.

Spider Man ‘in Geleceği Belirsiz

Spider Man ve MCU’nun ne olacağı hala kesin değil. Spider Man: Evden Uzakta, MCU’nun 3. Fazının resmen sonuydu ve evrenin geleceğiyle ilgili ortamı hazırlamıştı. Feige artık Örümcek Adam’a herhangi bir şekilde dahil olmayacağı için Örümcek Adam serisi, MCU dışında devam edecek olabilir. Zaten, Sony, Venom’un film uyarlamasının yanı sıra yakında vizyona girecek ve Jared Leto’nun yaşayan vampiri canlandırdığı Morbius filmi ile bir süredir MCU’dan bağımsız bir Örümcek Adam evreni hazırlıyordu. Deadline’den alınan bilgilere göre Tom Holland’ın mahallemizin örümceğini canlandırdığı iki tane daha Örümcek Adam filmi planlanıyordu ve yönetmen Jon Watts’ın da bu filmler için dönmesi bekleniyor.

Tabii ki şu anki durum her an değişebilir ve iki stüdyo anlaşmaya varabilir. Yine de, Deadline, bunun olması için “çarpıcı” bir gelişmenin olması gerektiğini belirtti. Şimdilik, Örümcek Adam: Evden Uzakta filminin uzun halini 29 Ağustos’ta sinemalarda olacak. Disney’in D23’ü de bu hafta sonu gerçekleşecek. MCU’nun geleceği hakkında buradan daha fazla bilgi edinilebilir ama Örümcek Adam’ın bu etkinlikte konuşulması ihtimali şimdilik çok yüksek gibi görünmüyor.

En yeni ve en güncel haberlere en hızlı şekilde ulaşmak için MMORPG Türkiye sayfamızın sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın !

Facebook

Instagram

Youtube

Twitter

Sen Ne Düşünüyorsun?

Bültenimize Üye Olmayı Unutmayın!
 Giriş
 Yükleniyor...
 Kaydol

 Yeni üyelik şu anda kapalı.

 Yükleniyor...