Harry Potter Serisi Hakkında Bilinmeyenler

Bunu paylaş:

Merhaba Harry Potter serisi hayranları!

Çıktığı günden beri 500 milyon kopyayla tüm zamanların en çok satan serileri arasında yerini alan Harry Potter’ın ilk kitabı bundan tam 22 yıl önce, 1997’de piyasaya sürüldü. Yıllar boyunca beyaz perdede de gişe rekorları kırarken gördüğümüz bu fantastik serinin tutkunuysanız, eminiz siz de J.K. ve Harry Potter serisi hakkında birçok şey okuyup araştırmışsınızdır. Ancak eminiz, bu yazıda yer verdiğimiz bilgileri ilk defa göreceksiniz. Okumaya devam edin!

1) J. K. Rowling’in Harry Potter serisini yazma fikri, 1990 yılında Manchester’dan Londra’ya yaptığı kalabalık bir tren yolculuğu sırasında aklına birden gelmiş ve ilk kitabı yazması 6 yıl sürmüş.

2) Ruh Emiciler, J.K. Rowling’in 20’li yaşlarındaki depresyonlu günlerinin ürünüymüş.

3) Harry’nin doğum günü olan 31 Temmuz aynı zamanda J.K. Rowling’in de doğum günü.

4) Michael Jackson Harry Potter için bir müzikal yapmak istemiş, ancak J.K. Rowling kabul etmemiş.

5) Alan Rickman, Shrek filminde Lord Farquad’ı seslendirmek için seçilmiş ama Shrek yerine Severus Snape’e hayat vermeyi seçmiş.

6) J.K. Rowling, Severus Snape karakteri için lisedeki kimya hocası John Nettleship’ten esinlenmiş. Bu gerçeği öğrenen Nettleship, “Sert bir öğretmen olduğumu biliyordum; fakat bu kadar kötü olduğumu tahmin etmemiştim.” demiş.

7) Maggie Smith, Harry Potter serisinin çekimleri sırasında meme kanseriyle mücadele ettiğini yıllar sonra açıklamıştır.  Ve son filmlerin çekimleri boyunca meme kanseri olduğu için kemoterapi almış.

8) Dumbledore’un tam adı Albus Wulfric Percival Brian Dumbledore.

9) Dumbledore kelimesi “yabanarısı” (İngilizce “bumblebee”) anlamına gelmektir ve yazar tarafından özellikle seçilmiştir çünkü İngilizce’de “bumble around”, “etrafta dikkatsizce gezinmek” demektir. J.K. Rowling Dumbledore’ u yaratırken onun Hogwarts koridorlarında dolaştığını hayal ettiği için bu ismi seçmiştir.

 

10) Harry Potter filmlerindeki bir Hogwarts öğrencisini oynayan en yaşlı karakter Mızmız Myrtle karakterini canlandıran Shirley Henderson’dı. Henderson kadroya dahil olduğunda 37 yaşındaymış.

11) Ron’un patronusu bir Jack Russel’dı; Jack Russel’lar su samurlarını avlamalarıyla bilinir ve Hermione’nin patronusu da bir su samuru’dur.

12) Melez Prens filminin çekimleri sırasında Bellatrix karakterini canlandıran Helena Bonham Carter hamileydi. Bu nedenle Bellatrix’e bol kıyafetler giydirilmiş ve yakın çekimlerden kaçınılmış.

13) Severus’un hayatının aşkı olan Lily, kendi okul yılında sınıfın en çalışkanıymış, tıpkı Hermione gibi. Snape’in Hermione’yi hiçbir zaman takdir etmemesinin nedeni Lily’nin en parlak cadı ünvanının Hermione’ye geçmesini istememesiymiş.

14) “Voldemort”un Fransızca karşılığı “Ölüm Uçuşu” demekmiş.

15) 7. kitabın yayınlanmasından bir süre önce Daniel Radcliffe, Rowling’e Harry’nin ölüp ölmediğini sormuş ve Rowling kısa bir sessizliğin ardından “ölüm sahnen var.” demiş.

16) Kitaplarda Harry’nin gözleri yeşil renkte. Daniel Radcliffe’in gözlerine lensler kötü bir tepki verince karakterin gözleri mavi olarak değiştirilmiş.

17) Eğer tüm seriyi baştan sonra izlemeye karar verirseniz yaklaşık 20 saat ekran başında geçirmeniz gerekmektedir.

Listemizde göremediğiniz Harry Potter serisi hakkında bir az bilinen bir bilgi var mı? Yorumlarda buluşalım!

 

En yeni ve en güncel haberlere en hızlı şekilde ulaşmak için MMORPG Türkiye sayfamızın sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın !

Facebook

Instagram

Youtube

Twitter

Sen Ne Düşünüyorsun?

Bültenimize Üye Olmayı Unutmayın!
 Giriş
 Yükleniyor...
 Kaydol

 Yeni üyelik şu anda kapalı.

 Yükleniyor...