Dota 2 The International Eleme Turu 1. Gün Özeti

Bunu paylaş:

Bu yıl Çin’in Şangay şehrinde düzenlenen The International 2019 Dota 2 Şampiyonası eleme turları 20 Ağustos itibarı ile başladı. Eleme turunun 1. gününde 16 takımdan 4’ü hayallerine veda ederken 12’si de hayallerine ulaşmak içi bir kapı daha araladı.

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir haberde bu sene düzenlenen The International Dota 2 turnuvasının ödül havuzundan bahsetmiştik. Her ne kadar bu yılki turnuva Almanya’daki Gamescom fuarı ile çakışsa da dünyanın gözü halen bu büyük “ödüllü” turnuvanın üzerinde. 15 Ağustos’ta grup maçları ile başlayan turnuvaya 18 takım katılım göstermişti. 2 gruba ayrılan takımlardan aşama sonunda sonuncu olanları turnuvaya veda etti. Dün ise BO1 sisteminde oynanan maçlar sonucunda ise 4 takım daha The International’a veda etti.

Upper Bracket

Seri 1 – PSG.LGD  vs  Virtus.Pro

Büyük sahnede oynanan ilk eleme turu maçı. 2017’den bu yana bu aşamadaki 3. karşılamaları.

2017 yılında VP’nin galibiyeti ile tamamlandı.
2018 yılındaki eşleşme ise PSG.LGD’nin intikamı ile sonuçlandı.
Bu yıl ise 2-0 PSG.LGD’nin üstünlüğü ile tamamlandı. VP Loser Bracket’a düştü. Çinli ekip ev sahipliği avantajı ve kulak sağır edici tezahüratlar ile rakibi yenmeyi başardı.

Seri 2 – TNC Predator vs Vici Gaming

Açılış seremonisinde Çinli izleyiciler, TNC takımının Chongqing Major turnuvasında yaptıklarını unutmadıklarını tepkileriyle tekrar gösterdiler.

İlk 2 oyun oyun severlere keyifli dakikalar yaşattı. Bir saatten fazla süren oyunlar, sürekli değişen geçici altın liderliği… Çok dengeli ve keyifli maçlar olduğunu söyleyebiliriz.

Fakat Vici Gaming TNC’nin zaafını yakalayıp seriyi 2-1 üstünlükle tamamlayarak Upper Bracket’ta yoluna devam ediyor olacak.
TNC ‘nin ise şansı devam ediyor. Fakat Loser Bracket’a düşen takımın işi pek kolay değil gibi.

Lower Bracket

Seri 1 – Alliance vs RNG

Alliance takımı karakter seçme ekranında son saniyede Gyrocopter alarak seyircileri ve izleyenleri şaşırtmıştı. Fakat seri sonunda yapılan röportaj sonucunda Alliance kaptanı Insania, talihsiz bir olay yaşadıklarını Gyrocopter’i almak istemediklerini, onu banlamak istediklerini belirtti. BO1 sistemiyle oynanan maçta Alliance ekibinin dağınık olduğu ve oyunu bitirecek bir planları olmadığı çok belliydi.

Turnuvaya güçlü başlayan Alliance ekibi erkenden elveda etti.

Seri 2 – Fnatic vs Liquid

Hangi iki takım kesin Winner Bracket’ta olur diye soracak olsam eminim ki bir çoğunuz bu iki takımı söylerdi. Fakat International 2019 bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Öyle bir maç yaşandı ki ilk 30 dakika boyunca oyun iplik üzerindeydi. Fakat Fnatic ekibinden DJ attığı Enigma ultisi ile oyunun sonunu belirledi. Hiç kimseye tutmayan ulti sonucu Liquid Turnuvaya devam edecek. Elveda Fnatic!

Seri 3 – Infamous vs Keen Gaming

Haftalardır Infamous’un agresif oyun tarzı oyun severlere büyük keyif veriyordu. Beklenmeyen NiP ve RNG yenilgileri sonrası korkutucu bir maç ile karşılaşacaklardı. Bunun nedeni maçın BO1 olması değil, rakibin Keen Gaming olması. Old Chicken ve Kaka gibi oyuncularınız var ise sizler de rakibinize korku salarsınız.

Fakat Infamous en iyi yaptığı şeyi yaptı. Rakibe saldırdı, saldırdı… Bugünden sonra karşılarına çıkacak rakiplerin derslerine iyi çalışmasını tavsiye ederiz.

Bakalım Infamous bu strateji ile nereye kadar gidebilecek ?

Seri 4 – Mineski vs Natus Vincere ( NaVi )

Yılların tecrübesi NaVi, dakika 35’te oyunu rahat alacak gibi görünüyordu. Mineski’nin base’ine bir selam verip alttaki T3 kulesini aldılar ve ne olduysa o andan sonra oldu.

Yeterince hızlı davranamayan NaVi’yi Mineski teker teker avlamaya başladı. Bir kaç dakika sonra da NaVi teslim olmak zorunda kaldı.

 

Dota 2 The International ödül havuzu ne kadar ? Peki ya büyük ödül ?

Bu sorunun cevabı için haberimize buradan göz atabilirsiniz – https://mmorpgturkiye.com/2019/08/15/dota-2-international-2019-buyuk-odulu-ne-kadar/

 

En yeni ve en güncel haberlere en hızlı şekilde ulaşmak için MMORPG Türkiye sayfamızın sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın !

Facebook

Instagram

Youtube

Twitter

 

 

Sen Ne Düşünüyorsun?

Bültenimize Üye Olmayı Unutmayın!
 Giriş
 Yükleniyor...
 Kaydol

 Yeni üyelik şu anda kapalı.

 Yükleniyor...