Modern Warfare 2’nin Tartışmalı “No Russian” Görevi

Bunu paylaş:

Call of Duty: Modern Warfare 2 tasarımında “oynayacaksan büyük oyna” yaklaşımı kullanılmıştı. Yine de, bütün o çarpıcı, abartılı aksiyonu ve dünyanın kaderinin ortada olduğu durumlara rağmen, çoğu insanın aklında kalan ve bu nedenle de basında fazlaca yer bulan sahne, ünlü “No Russian” görevi oldu.

Oyunun hikaye görevlerinin başlarında, oyuncular, bir Rus terör örgütünün içine sızmaya çalışan CIA Ajanı Joseph Allen’i kontrol ediyordu. Ne yazık ki, bu kötü grubun arasına sızmak demek, masum insanlarla dolu bir hava alanında silahlı saldırı yapmak demek. Oyunda, oyuncular isterse kaçışan insanları kendileri vurabiliyor isterlerse de hiçbir şey yapmayıp, olayı izleyebiliyordu. Her iki durumda da, özellikle her sene meydana gelen silahlı kitle saldırıları göz önünde bulundurulduğunda, bu bölüm hem rahatsız edici hem de sarsıcı. Hem hayranlar hem de eleştirmenler, her zaman bu sahnenin Modern Warfare 2‘nin hikayesini anlatmak için gerçekten önemli olup olmadığını düşünürlerken, aynı ayrılık, geliştirici Infinity Ward içerisinde de vardı.

 

Sanat yöneticisi Jel Emslie, Game Informer ile bir röportajında “No Russian, stüdyoda kutuplaşmaya neden oldu” dedi ve şöyle devam etti, “Stüdyoda, bazı kişiler bu bölümün, kendisini olayın içerisinde bulan bir güvenlik görevlisinin gözünden oynanmasının daha doğru olacağını düşünürken, diğerleri görevin gidişatını oldukça seviyordu. No Russian için bütün o sivilleri tasarladığım zamanı düşünüyorum da, yapmak istemiyordum… Saldırıya uğrayan bu kişilere ne kadar kan ve vahşet yapmamız gerektiğini tartıştığımız bir an vardı. Ben biraz geri çekildim ve dedim ki, “Bu kadar yeter. İnsanlar vuruluyor ve silahlar patlıyor; kan ve vahşet gerekmiyor.”

Emslie bundan sonra bu bölümü eşine gösterdiğinde, eşi daha kanlı olması gerektiğini söylediği için tekrar bölümün üzerinden geçip, değiştirmiş. “Eşim bana baktı ve ‘İnsanların kanları falan nerede?’ diye sordu, ben de ‘Yapmamız gerekmedi’ dedim,” “Bunun üzerine bana karşı çıtkı.  Saçmalık olduğun söyledi. Oldukça komikti aslında. Eşim, her şeye benden farklı bir açıdan bakıyor. Ne de olsa o bir avukat. Amaçsızca hiçbir şey yapmaz ama böyle şeyler için, güvenilir bir içgüdüye sahip.” dedi.

Call of Duty: Modern Warfare’de de “No Russian” görevi gibi rahatsız edici anlar olabilir.

Call of Duty: Modern Warfare’in yeniden üretimi hakkında elimizdeki bilgilere göre serinin bir sonraki oyununda da buna benzer rahatsız edici ve tartışma yaratacak anlar olabilir. Üstelik, hikayenin oynanışından sorumlu direktör Jacob Minkoff ve stüdyonun hikaye anlatımından sorumlu direktörü Taylor Kurosaki, bunun sadece bir iki bölümle sınırlı olmayacağını düşünüyor. “Şirket içerisinde insanlar bize sürekli bunu sorup duruyor. Mesela, “Şu şu sahneniz nereye gidiyor?” diyorlar. “Şu anda bu sahnelerden o kadar çok şey var ki, insanlar artık bu soruyu sormayı bıraktı.”

Kurosaki, bunun üzerine şunu ekledi, “Cevabı, bütün oyun,” “Bunun olabileceği sekiz farklı şeyi hemen sayabilirim. Yine de ne olacağını kim bilir…”

Minkoff, “Bana göre, farklı bir takım anlar olacak ve insanların en sevdikleri farklı anlar olacak” dedi ve devam etti, “Aynı, [COD 4: Modern Warfare] için olduğu gibi; bazı insanlar nükleer saldırı emrinden sonra helikopterden sürünerek çıkma sahnesini, bazıları AC-130’u çağırmalarını veya Crew Expendable veya All Ghillied Up görevlerini sevdi. Bunlar gibi bir sürü vardı, bu oyunda da bir sürü olacağına güvenim tam.”

Call of Duty: Modern Warfare 25 Ekim’de, PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıktığında tam olarak öğreneceğimize şüphe yok…

 

En yeni ve en güncel haberlere en hızlı şekilde ulaşmak için MMORPG Türkiye sayfamızın sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın !

Facebook

Instagram

Youtube

Twitter

Sen Ne Düşünüyorsun?

Bültenimize Üye Olmayı Unutmayın!
 Giriş
 Yükleniyor...
 Kaydol

 Yeni üyelik şu anda kapalı.

 Yükleniyor...