Anime İzle: MMORPG Dünyasında Geçen 5 Seri

Bunu paylaş:

Büyücüler, şövalyeler, savaşlar… Bir MMORPG oyuncusu olarak seni cezbeden ne bilemeyiz ancak bu anime serileri, sundukları dünyalarla bir MMORPG fanını kolayca tatmin edecek cinsten.

Biz de Nisan 2019’da yayınlanmaya başlayan Sword Art Online ile yeniden popülerlik kazanan bir MMORPG dünyasında kapana kısılmış oyuncuları anlatan animeler arasından mutlaka izlenmesi gereken beş tanesini seçtik! Yeni bir seriye başlamayı düşünüyorsan, okumaya devam et!

 

 

 

1. Overlord Anime

Detayları seviyor, karmaşık ve heyecanlı bir olay örgüsü arıyorsanız anime Overlord’u mutlaka izlemelisiniz.

Madhouse’un yapımcılığını üstlendiği Overlord aslında bir light novel uyarlaması. Seri, uzak gelecekte popüler bir MMORPG oyunu olan yggdrasil’in sunucularının kapanmasıyla birlikte oyunun evreninde hapis kalan Momongo’nun başından geçenleri konu alıyor. Oyunun içinde kapana kısıldığını farkeden Momongo, daha önce lonca arkadaşlarının yarattığı NPC’lerini de yanına alarak, yggdrasil dünyasını fethetmeye başlıyor. Güçlü silahlar ve büyülere hakim olduğu için işinin kolay olacağını düşünen Momongo, amacına ulaşmak için bakalım oyunun hikayesine dahil olan güçlü krallıklar ve pek çok farklı ırkla ne gibi politik ve askeri mücadelelere girişecek? İzleyip görelim.

 

 

2. Log Horizon

Log Horizon, bu türdeki seriler içerisinde MMORPG hissini en iyi yansıtanı diyebiliriz. Loncaya yapılan vurgu, RPG terimlerinin yerinde ve doğru kullanımı ile gerçekçi savaş sahneleri kesinlikle izleyicisini mutlu edecek türden.

2013’te yayınlanan serinin iki sezonu bulunuyor. Elder Tale isimli MMORPG oyuna gelen 13. yamayla birlikte oyunda mahsur kalan oyuncular, oyunu tamamlarsalar bu evrenden kurtulabileceklerini düşünüyorlar ve hikaye başlıyor. Ana karakter Shiroe’nin içine kapanık kişiliğinin de zamanla değiştiğine şahit oluyoruz; stratejileriyle loncasına liderlik etmek durumunda kalan bu içine kapanık genç, bakalım herkesin kurtulmasını sağlayabilecek mi? Cevabını öğrenmek için Log Horizon’u mutlaka izlenecekler listenize ekleyin.

 

3. (Death March kara Hajimaru Isekai Kyousoukyoku)

Death March to the Parallel World Rhapsody, bu türü sevenleri hayal kırıklığına uğratmayacak, güzel vakit geçirmenin garanti olduğu, ‘çerezlik’ diyebileceğimiz tabir ettiğimiz serilerden.

Diğerlerinden farklı olarak bu defa hikaye, bir oyunun programlama süreçlerinde görev alan bir çalışan olan Suzuki ya da oyundaki nickiyle Satou’nun etrafında gelişiyor. Uzun süren test süreçlerinin yürütüldüğü bir dönemde Satou iş yerinde uyuyor ve uyandığında kendini oyunun içinde buluyor. Gözünü açar açmaz bir grup yaratık tarafından saldırıya uğrayan Satou, bildiği en etkili yeteneği kullanarak yaratık ordusunu öldürüyor ve bir anda 310 seviyeye yükseliyor ve tabii statları da tavan yapıyor. Satou’nun bu sihirli dünyayı keşfine beraber tanık olmak için Death March to the Parallel World Rhapsody’yi mutlaka izleyin.

 

 

4. DanMachi (Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon?)

Bu defa, bir oyunun içinde hapis kalmış karakterler yok! DanMachi’nin evreni, sakinlerinin bir MMORPG oyundaki gibi canavar avlayarak seviye ve yeteneklerini yükselttikleri bir yer. Eğer siz de ‘Oynadığım oyunun bir parçası olsaydım nasıl olurdu?’ diye düşünüyorsanız, belki sorunuzun cevabını DanMachi’de bulabilirsiniz.

Özel bir gücü olan Bell Cranel isimli gencin bir maceracı olmaya karar vermesi ve evrenin en yeteneksiz tanrıçası Hestia’nın ailesine katılması ile başlayan hikayede Bell’in kurduğu arkadaşlıklar, birbirine düşman olan ailelerin sinsi savaşları ve Bell, Hestia, Ais arasındaki aşk üçgenine tanıklık edebilirsiniz.

 

5. No Game No Life Anime

İzleyicisini ters köşeye yatıran akıl oyunlarıyla dolu bu anime serisi, farklı çizim tekniği ile sizlere bir görsel şölen de vadediyor. Ecchi sevmeyenleri bir tık üzebilir ancak farklı animelere yaptığı göndermeler, dozunda komedi ve müzikler serinin tüm negatifliğini unutmanızı sağlıyor.

Oyun oynamaktan başka hiçbir şeyle uğraşmayan iki kardeş Sora ve Shiro, bir gün satrançta gizemli bir rakibe yeniliyor ve her şeyin oyunların sonucunda kararlaştırıldığı gizemli bir dünyaya transfer oluyor. Sora’nın kıvrak zekası sayesinde kısa bir süre içerisinde insan ırkı Imanity’nin liderliğine yükselen ikili, en güçsüz ırk kabul edilen insanları bakalım kurtarabilecek mi?

MMORPG dünyasında geçen animeler listesine eklemek istediğin bir seri var mı? Cevabın evetse, tabii ki spoiler vermeden yorumlarda bizimle paylaşmayı ihmal etme!

En yeni ve en güncel haberlere en hızlı şekilde ulaşmak için MMORPG Türkiye sayfamızın sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın !

Facebook

Instagram

Youtube

Twitter

Sen Ne Düşünüyorsun?

Bültenimize Üye Olmayı Unutmayın!
 Giriş
 Yükleniyor...
 Kaydol

 Yeni üyelik şu anda kapalı.

 Yükleniyor...