Nintendo Switch Lite Piyasaya Çıkıyor!

Bunu paylaş:

Nintendo 10 Temmuz’da yayınladığı bir haberle Nintendo Switch Lite ’ı piyasaya çıkaracağını duyurdu. Mevcut Nintendo Switch’e göre daha uygun fiyatla satılacak ve elde taşınabilir bir alternatifi olacak bu ürünün Eylül 2019’da çıkması bekleniyor.

İşte Nintendo Switch Lite’nin çıkış tarihi, özellikleri, fiyatı ve daha fazlası dahil olmak üzere bilmeniz gereken her şey bu haberde.

Nintendo Switch Lite Nedir?

Nintendo Switch Lite, mevcut Nintendo Switch’ten farklı olarak TV’ye bağlayarak kullanamadığınız sadece taşıma kolaylığını arttıran bir konsoldur. Boyut ve ağırlığı taşınabilir olarak ayarlanmış olsa da donanım performansı eşdeğer seviyede ve batarya süresi ise normal Switch’ten daha uzun ömürlü olacak. Cihaza entegre edilen Joy-Con kumandalar ile 4 yönlü bir buton işlevine de sahip olacak.

Nintendo Switch Lite, 5.5 inç dokunmatik ekran barındırıyor ancak orijinal konsolda 6.2 inç ekran bulunuyor. Bunun oyun deneyimi konusunda bir handikap yaratmayacağı belirtiliyor. Ekran boyutları değişse de, çözünürlük orijinal Switch modelindeki gibi 720p olarak kalmaya devam ediyor olacak.

Switch Lite’den Tüm Nintendo Switch Oyunları Oynayacak Mı?

Switch Lite ile oynanabilecek başlıklar, mobil moda karşılık gelen tüm oyunların temsili başlıklarıdır. ‘Super Mario Odyssey‘, ‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild‘ ve ‘Mario Kart 8 Deluxe‘ bunların başlıcalarıdır. Fakat birden fazla Joy-Cons veya hareket kontrolünün kullanılmasını gerektiren hiçbir oyun Switch Lite’da oynanamaz.

Teknik Özellikleri

Her ne kadar Switch Lite boyut olarak küçültülse ve sadece elde taşıma ile sınırlandırılsa da donanım ve performans olarak kardeşleri ile eş değer.

  • CPU/GPU: Özel Nvidia Tegra işlemcisine sahip olacak
  • RAM: Switch gibi 4GB olduğu düşünülüyor ama bu henüz doğrulanmadı
  • Depolama: 32GB – microSD card ile yükseltilebilir
  • Bağlantılar: Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth 4.1, NFC, USB-C (şarj özelliği)
  • Dokunmatik Ekran: 5.5-inches, 1280×720 çözünürlük, LCD
  • Hoparlör: Stereo
  • Batarya: 3,570mAh –Tamamen şaj dolum süresi 3 saat ve batarya süresi 6 saat
  • Ölçü: 91.1 x 208 x 13.9mm
  • Ağırlık: 275g

Renk ve Modelleri

Nintendo Switch Lite üç renk seçeneğiyle satışa sunulacak: Sarı, gri veya turkuaz. Özel baskı modelleri de önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak. Switch Lite satışından sonra sınırlı satışı olacak bir Pokemon Switch Lite Zacian ve Zamazenta Sürümü dahil edilecek.

Nintendo Switch Lite Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Nintendo ürünü 20 Eylül tarihinde satışa çıkacak. Aynı tarihte çıkacak Link’s Awakening oyunuyla birlikte çıkmış olacak. Fiyatı $199.99 olacak ve 8 Kasım’da çıkacak Pokémon versiyonunun da aynı fiyattan satılacağı bekleniyor.

MMORPG Türkiye ailesi olarak umuyoruz ki bir gün Nintendo ürünleri, Türkiye de resmi olarak satışa sunulabilir.

Sen Ne Düşünüyorsun?

Bültenimize Üye Olmayı Unutmayın!
 Giriş
 Yükleniyor...
 Kaydol

 Yeni üyelik şu anda kapalı.

 Yükleniyor...