WOW Classic İçin Gerekli 9 Addon

Bunu paylaş:

Bu hafta, WoW Classic çıktığında hiç kimse oyunun nasıl bir tepki alacağını bilmiyordu. Daha önce oynayanlar, oyunun nasıl olacağını bilseler de işlerini kolaylaştırmak ve yeni başlayacaklar için de modern WoW’dan alıştıkları özelliklerin bazılarını oyuna tekrar ekleyebilmek için, kullanılabilecek bir Addon’lardan oluşan bir liste hazırladık. Karşınızda WoW Classic için gerekli 9 Addon!

Bilmeyenler için Addon’ları, oyuna bazı özellikler eklemek veya var olan özellikleri daha kullanıcı dostu hale getirmek için yazılmış ufak programlar olarak düşünebilirsiniz. Tabii ki çoğu oyuncunun, bu Addon’ların Classic mantığına aykırı olduğunu söyleyebileceğinin de farkındayız, bu yüzden her Addon’un altına ne işe yaradığını ve kimlerin kullanmak isteyebileceğini de yazdık.

O halde lafı fazla uzatmadan ilk Addon’umuz ile başlayalım.

  1.  AtlasLootClassic Addon

     

    (https://www.curseforge.com/wow/addons/atlaslootclassic/files/2773496)
    AtlasLootClassic, çoğu oyuncunun aşikâr olduğu Atlas Loot addonunun, WoW Classic için uyarlanmış hali. Bu Addon sayesinde Zindan ve Akınlarda (Dungeon ve Raid) alabileceğiniz eşyaları görebilir, mesleklerle ilgili malzemeleri ve gereken yetenek seviyelerini kontrol edebilir, reputation ile satın alabileceğiniz eşyalara bakabilir ve oyun genelindeki hemen hemen her eşya ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Genel olarak bu Addon’a sahip olmanın, Classic deneyimine hiçbir eksisinin olmayacağını düşünüyoruz.  Bu addon sayesinde istediğiniz eşyaları görebilir ve ihtiyacınız olan eşyaları nereden almanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

  2. Vendor Price veya Better Vendor Price

    (https://www.curseforge.com/wow/addons/vendor-price/files/2773136)
    (https://www.curseforge.com/wow/addons/better-vendor-price/files/2771205)
    Bu addon’lar, oyunun retail halinde çok alışık olduğumuz, ama çantalarımızın büyük olması sebebiyle pek dikkat etmediğimiz bir özelliği, Classic WoW’a getiriyor. Bu özellik, tabii ki topladığımız eşyaların satış fiyatını görebilmek. Bu add-onlar sayesinde, sınırlı sayıdaki çanta slotlarınıza hangi eşyaları alacağınıza daha rahat karar verebilirsiniz. Bu addon’ların da Classic deneyimine herhangi olumsuz bir etkisi olmadığını düşünüyoruz.

  3. OmniCC Classic Addon

    (https://www.curseforge.com/wow/addons/omni-cc/files/2764369)
    OmniCC, WoW’un retail versiyonunda fazlaca kullandığımız bir addon. En kısa haliye, bu add-onu bir saat gibi düşünebilirsiniz; bu addon kullandığınız yeteneklerin bekleme sürelerinin (cooldown) ne kadar olduğunu saniyeler olarak gösterip, yetenekleri daha iyi kullanmanızı sağlayabilir. Bu sayede, yeteneklerinizi ne sıklıkta kullanacağınızı kolaylıkla görüp rotasyonunuzu daha etkili uygulayabilirsiniz.

  4. Real Mob Health

    (https://www.curseforge.com/wow/addons/real-mob-health/files/2772443)
    Bu add-on, Classic WoW’da olmayan bir özelliği oyunculara sunuyor; WoW Classic’te düşmanlarınızın canını sadece tahmini olarak görebileceğiniz bir can çubuğu var, bu addon ise, düşmanların canlarının ne kadar kaldığını sayısal olarak size gösteriyor. İşinizi şansa bırakmamak, zorlu düşmanlara karşı hazırlıklı olmak ve savaşın bitişine ne kadar kaldığını tahmin edebilmek için bu add-onu edinmenizi öneriyoruz.

  5. MapCoords Classic

    (https://www.wowinterface.com/downloads/info24920-MapCoordsClassic.html)
    Çoğumuz, bulamadığımız bir görev eşyasını, canavarını veya görevi veren NPC’nin nerede olduğunu internetten öğrenmeye çalıştığımızda, insanların bilmece gibi rakamlar attığını görmüşüzdür (veya bunların, ilk bakışta koordinatlar olduğunu anlamayan bir tek biz olabiliriz). İşte bu addon sayesinde, bu rakamlar anlam kazanıyor ve bulunduğunuz konumun koordinatlarını rahatlıkla görebiliyorsunuz. Özellikle, haritada görevin nerede olacağını tam olarak göstermeyen ve belirli şeyleri bulmamızı isteyen Classic için, bu Addon’un olmazsa olmaz olduğunu düşünüyoruz. Bu addon aynı zamanda Classic deneyimine çok büyük bir etki etmeyecektir ve saatlerce aradığınız, Murloc’lara yem olduğunuz ama bir türlü bulamadığınız o görev ögelerini bulmanıza yardımcı olacaktır (sana sesleniyorum Guard Thomas).

  6. ClassicCodex veya Questie

    (https://www.curseforge.com/wow/addons/classiccodex/files/2765162)
    (https://www.curseforge.com/wow/addons/questie/files/2768547)
    WoW Classic’te ilk defa görev yapan kişilerin fark edebileceği ilk şey, görevlerle ilgili bilgilerin tamamen görev diyaloglarının içine saklanmış olması. Üstelik, görev alabileceğiniz NPC’ler de, modern WoW’un aksine haritada görünmüyor. Bu iki addon, görev sistemine bazı özellikler ekleyerek, WoW’da görev yapmayı daha kolay hale getiriyor. Genel olarak, bu iki addon’un kullanılmasının, Classic deneyimine eksi bir yanının olduğunu düşünüyoruz ancak, Görevlerde vakit kaybetmek istemeyen veya oyun Türkçe olmadığı için anlamakta güçlük çeken herkes, bunları kullanarak, işlerini biraz daha kolaylaştırabilir.

  7. BigWigsBoss Mods veya Deadly Boss Mods

    (https://www.curseforge.com/wow/addons/big-wigs/files/2758049)
    (https://www.curseforge.com/wow/addons/deadly-boss-mods/files/2769123)
    Evet efendim geldik olmazsa olmaz addon’larımızdan bazılarına; hani ilk kez bir zindana girip ne yapacağınızı bilmediğiniz ve ateşte durup öldüğünüz durumlar vardı ya? İşte bunlar bu duruma düşmemenize yardımcı olmak için yapılmış iki addon. Herhangi bir zindana girerken, bu addon’lar olmadan girmemenizi özellikte tavsiye ediyoruz. Aksi halde, takım arkadaşlarınızın soğuk bakışlarına maruz kalabilirsiniz. Bu iki addon’dan hangisini kullanmanız gerektiği ise büyük oranda kendi tercihinize kalmış. Bize göre her iki addon’u da indirip, hoşunuza gideni kullanmanız daha iyi olacaktır.

  8. Details! Damage Meter Classic veya Recount

    (https://www.curseforge.com/wow/addons/details-damage-meter-classic-wow/files/2770998)
    (https://www.curseforge.com/wow/addons/recount/files/2772164)
    Oyuna ilk kez başladığımızda, çoğumuz DPS nedir Damage nedir ve bu şeyler nasıl ölçülür bunu bilmiyorduk. Tabii artık hepimiz Damage Meter’ın ne olduğunu biliyoruz; kısaca, bir gruptaki üyelerin ve kendinizin ne kadar hasar, şifa vb. şeyler yaptıklarını görmek için kullandığımız araçlar bunlar. Details! ve Recount da Classic için kullanabileceğiniz oldukça sade ve güzel birer hasar ölçer addonu. Kendinizi sınamak ve ne kadar geliştiğinizi görmek için bu add-onu indirebilirsiniz.

  9. MikScrollingBattleText Classic

    (https://www.wowinterface.com/downloads/info24962-MikScrollingBattleTextClassicquickfix.html)
    Bu addon, oyun içerisinde verdiğiniz hasar, aldığınız hasar ve diğer savaşla ilgili bilgilerin, karakterin yanında kayan bir yazı olarak görülmesini sağlıyor. Bu özelliğe benzer bir özellik, WoW Classic içerisinde zaten mevcut ancak bu addon, bu yazıları istediğiniz gibi ayarlamanıza olanak sağlıyor. Classic oynayışınıza bir etkisinin olmayacağını düşünüyoruz ama eğer uzun süredir kullandığınız için alışkın olduğunuz bir addon’sa, bu addon’u Classic’te de kullanabilirsiniz.

Peki bu addon’ları indirdik, şimdi ne yapacağız, nasıl yükleyeceğiz? Retail versiyonunun aksine, biz, oyunda Curse – Twitch gibi otomatik addon yükleme programlarını çalıştıramadık (bunların Classic desteği olmayabilir). Sizin başınıza da böyle bir şey gelirse öncelikle yapmanız gereken, oyunu yükledikten sonra bir kere açıp kapatmak. Ardından “\World of Warcraft\_classic_\Interface\AddOns” klasörü içerisine istediğiniz addon’ları atabilirsiniz. Bunu yaptığınızda bir daha oyuna girdiğinizde, karakter seçme ekranında Addons yazılı tuştan,  addon’larınızı ayarlayabilirsiniz.

İleriki günlerde daha çeşitli add-onlar da gelmeye devam edecektir. Oyunun modern halinin bile bir çok add-on gerektirdiği göz önüne alındığında, Classic WoW’un addon ihtiyacının olması kaçınılmaz.

İşte anlatacaklarımız bu kadar; hepinize Azeroth’u tehdit eden güçlere karşı bol şans diyor ve ismi de kendisi kadar klasik olan WoW Classic’te eğlenceli vakitler diliyoruz.

 

En yeni ve en güncel haberlere en hızlı şekilde ulaşmak için MMORPG Türkiye sayfamızın sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın !

Facebook

Instagram

Youtube

Twitter

Sen Ne Düşünüyorsun?

Bültenimize Üye Olmayı Unutmayın!
 Giriş
 Yükleniyor...
 Kaydol

 Yeni üyelik şu anda kapalı.

 Yükleniyor...