Dota 2 International 2019 Büyük Ödülü Ne Kadar ?

Bunu paylaş:

Dota 2 International 2019 turnuvası önümüzdeki hafta başlıyor! Dünya çapındaki en iyi Dota oyuncularını bir araya getirecek ve şu ana kadar bir e-spor organizasyonunda verilecek en büyük ödül havuzuna sahip olacak.

The International turnuvası 2011 yılından bu yana her sene düzenlenmeye devam ediyor. İlk düzenlendiği sene 1.6 milyon dolar ödül havuzu ile büyük bir rekor kırmıştı. Bugün ise oyuncuların yaptığı bağışlar, direk olarak ödül havuzuna ekleniyor. The International 2019 için oyuncuların bağışları ile şu ana kadar 33 milyon doları aşmış bir ödül havuzu görünüyor. Etkinlik Valve tarafından organize ediliyor ve dünyanın en iyi Dota 2 oyuncularını Shanghai Mercedes Benz Arena’da toplamayı amaçlıyor. Ödül havuzunun bu denli yüksek olmasının en büyük nedenlerinden biri de oyuncuların satın aldıkları Battle Pass gelirinin %25’i kadarının havuza ekleniyor olması.

Dota 2 International 2019 turnuvası 20-25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olup Twitch veya  SteamTV üzerinden canlı olarak izlenebilecek. Geçen yılın şampiyonu Avrupa ekibi OG takımıydı ve 11 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi olmuştu. Şu anki rakamlara göre bu yılın birincisi ise 15 milyon doların üzerinde bir ödülün sahibi olacak.

Dota 2 International turnuvasının geçen yıl sahip olduğu rekoru geçtiğimiz ay düzenlenen Fortnite Dünya Kupası, 30 milyon dolarlık ödül havuzu ile ele geçirmişti. Görünüşe göre Valve bu rekoru tekrar geri alacak gibi. Sonuç ne olursa olsun, e-spor dünyası kırılması güç yeni bir rekora hazırlanıyor diyebiliriz.

En yeni ve en güncel haberlere en hızlı şekilde ulaşmak için MMORPG Türkiye sayfamızın sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın !

Facebook

Instagram

Youtube

Twitter

Sen Ne Düşünüyorsun?

Bültenimize Üye Olmayı Unutmayın!
 Giriş
 Yükleniyor...
 Kaydol

 Yeni üyelik şu anda kapalı.

 Yükleniyor...