6 Ayda İki Milyar Dolardan Fazla Kazandılar: Güney Kore’nin 3N’si

Bunu paylaş:

Mobil oyunların önde gelen şirketlerine sahip Güney Kore, mobil oyun gelirlerini arttırarak bu yılın ilk yarısında 2 trilyonu aştı. Tüm zamanların en yüksek gelirinde rekor kıran şirketler arasında Güney Kore’nin 3N’si Nexon, Netmarble ve NCsoft olduğu söylendi.

Lineage M’nin lideri olan NCsoft, geçen yılın ardından bu yılın ilk yarısında da satışlarda ilk sırada yer almaya devam etti. Netmarble mobil oyunlarda birinci sırayı aldı ve ilk 10’da ‘Blade and Soul Revolution’ da dahil olmak üzere dört oyundan en iyi şekilde yararlandı. Öte yandan Nexon başarı gösteremedi.

IGAWorks’un MobilIndex raporuna göre Kore mobil oyun pazarı bu yılın ilk yarısında toplam $2.92 milyar kazandı ve geçen yılın aynı dönemine göre %7.9 arttı. Bu artış Netmarble’ın Blade&Soul Revolution’ın lansmanı ve NCsoft’un Lineage M güncellemesinin etkisinden kaynaklanıyor.

Özellikle Lineage M, ilk yarıda kazandığı 300 milyon dolardan fazla satışla ilk sırada yer alırken 2. sırada Blade&Soul Revolution 100 milyon dolar ile yer aldı. Diğer kalan oyunlar ise  100 milyon dolardan az satış elde etti.

Sonuç olarak, NCsoft toplam şirketler satışlarının %18,5’i ile ilk sırada, Netmarble %13,9 ile ikinci, Nexon ise %4,9 olarak yer aldı.

Mobil Oyun Şirketleri Gelir Sıralaması

  1. Ncsoft          – %18,5
  2. Netmarble  – %13,9
  3. Nexon          – %4,9

Popüler IP’lere sahip mobil oyunları sergileyecek bu 3N şirket, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da güzel başarılara imza atacak gibi duruyor.

NCsoft, ikinci yarıda Lineage M güncellemesi ile birlikte Lineage 2 IP’sinden yararlanarak mobil MMORPG Lineage 2M’i de piyasaya sürecek.

Netmarble, bu senenin ikinci yarısında 2000’li yılların başında yayınlanan Koongya Catch Mind, A3 : Still Alive, Stone Age M gibi oyunların IP’sinden yararlanarak oyun severler ile buluşturacak. Özellikle Catch Mind 2002 yılında yayınlandıktan sonra yaklaşık 6M kişi tarafından sevilerek oynanan bir PC oyunuydu. Netmrable’ın bu oyunu sevenlere sürpriz yaparak 8 Ağustos 2019’da Koongya Catch Mind  olarak mobile uyarladı.

1996’da yayınlanan ve Kore’de MMORPG oyunların dönemini açan The Kingdom of the Winds yartıcısı Nexon haziran ayındaki Nexon Özel Gün konferansında, “Online ve mobil platformlardan bağımsız olarak Nexon’un rekabetçiliğini artıracak çeşitli oyunlar hazırlıyoruz” dedi.

Sen Ne Düşünüyorsun?

Bültenimize Üye Olmayı Unutmayın!
 Giriş
 Yükleniyor...
 Kaydol

 Yeni üyelik şu anda kapalı.

 Yükleniyor...